Tallers a PAH Barcelona

Itinerari formatiu destinat a la comissió de comunicació de PAH Barcelona i a l’assemblea per reforçar la seva difusió

Les xarxes socials s’han convertit en un fenomen que ha transformat la manera de comunicar-nos i relacionar-nos. Un escenari que permet la interacció amb grans públics de manera directa i sense intermediaris. En l’era digital, les xarxes socials han transcendit el seu paper com a simples plataformes de connexió personal per a convertir-se en eines fonamentals per a les organitzacions, entitats i associacions socials. Des de la promoció de causes nobles fins a la recaptació de fons i la creació de comunitats compromeses, les xarxes socials ofereixen un potencial sense igual per a amplificar la veu i la influència d’aquestes entitats.

Les organitzacions socials, com PAH Barcelona, han sabut aprofitar el potencial que els ofereix aquest nou paradigma per a llançar els seus propis missatges i aconseguir introduir els seus temes en l’agenda dels mitjans, així com per a mobilitzar a la ciutadania a favor de la seva causa.

Això ha propiciat que la ciutadania prengui el control del procés comunicatiu i pugui adquirir el potencial informatiu, tradicionalment en mans dels mitjans convencionals. D’aquesta manera, l’activisme pot donar a conèixer les seves reivindicacions, compartir els seus propis missatges, generar un debat públic i introduir-se en l’agenda ciutadana.

La potencialitat de les xarxes socials permet a l’activisme polític actuar com una espècie de contrapoder i contrainformació ciutadana.

En aqueste itinerari formatiu a PAH Barcelona, farem incidencia en algunes idees clau a tenir en compte, així com estratègies per fer-les efectives: dissenyar una campanya, redactar una nota de premsa i un comunicat, la relació amb premsa o com implementar la mirada de drets a l’hora de comunicar.

Participació i Compromís: Les xarxes socials fomenten la interacció directa entre les organitzacions i la seva audiència. Ja sigui a través de comentaris, m’agrada o accions compartides, aquestes plataformes permeten una comunicació bidireccional que fomenta el compromís i la participació activa de la comunitat.

Consciència i Educació: Les xarxes socials són poderoses eines per a l’educació i la sensibilització sobre problemes socials importants. Les organitzacions poden compartir informació rellevant, estadístiques impactants i testimoniatges amb l’objectiu d’augmentar la consciència pública i promoure el canvi social.

Mobilització i Activisme: Les xarxes socials han demostrat ser eines efectives per a la mobilització i l’activisme. Des de l’organització de protestes fins a la recol·lecció de signatures per a peticions, aquestes plataformes permeten a les organitzacions catalitzar l’acció col·lectiva entorn de causes específiques.

En aquesta tallers reforzarem la tasca de la co,missió de comunicació de PAH Barcelona i formarem a l’assemblea per implementar la seva participació des de les bases amb l’objectiu que gràcies al coneixements compartits, amb el temps s’animin a participar directament de la comunicació del moviment. La defensa del dret a l’habitatge en uns moment que l’emergència habitacional cada dia és més gran, té una feina abrumadora en mans de persones activistes treballant de manera solidària en el seu temps lliure. Sempre seran poques.

PAH Barcelona
PAH Barcelona assemblea
Scroll al inicio