Qui Som

Una escola de comunicació ètica

EnxarxadESS és un projecte impulsat per L’Enxarxada que neix per facilitar recursos i formacions destinades tant a les persones que gestionen la comunicació de les seves entitats o negocis, com a les que necessiten orientació per iniciar-se.

Aquí no trobaràs respostes absolutes, si metodologies i preguntes clau que ens hem de fer per emprendre l’aventura de comunicar-nos, tant a l’interior com de cara a l’exterior de la nostra entitat.

Defensem la comunicació com a bé públic, al servei de les persones, respectant la dignitat humana sense fomentar estereotips, sense alimentar el discurs de l’odi irracional que alimenta estereotips discriminadors i que tenim l’obligació moral de contrarestar.

Volem que l’escola de comunicació ètica sigui un espai de reflexió, des d’on oferir recomanacions, eines, acompanyaments personalitzats, així com tallers i xerrades divulgatives.

Què és el primer que hem de saber per formar part de l’escola de comunicació ètica EnxarxadESS?:

La importància de la comunicació i la seva integració al nostre dia a dia

Per valorar la importància de la comunicació com a eix vertebrador d’una organització o negoci, cal tenir en compte diverses qüestions i acceptar el repte d’una estratègia comunicativa constant.

Vivim temps importants de transformació social davant de paradigmes establerts que a hores d’ara no són vàlids o no tan vàlids com han de ser. Entre totes estem construint un nou escenari estimulant i hem de ser capaços d’adaptar-nos al nou horitzó que estem escrivim. Per fer-ho, hem de transformar l’interior de les nostres entitats, projectes o comerços.

Apostar per la participació directa i la democratització, per fer-nos més eficients i transmetre els valors que ens mouen, tant a l’organització interna com a la visibilització externa. Si aconseguim una bona comunicació, sortim afavorides davant la complexitat i la incertesa que ens envolta.

Els moviments socials i les entitats de l’economia social i solidària, assumim aquest repte fa temps. Formem part de la ciutadania sense por del canvi, del món organitzat convocat a transformar realitats i ho assumim amb responsabilitat sense amagar les dificultats que comporta el procés. La comunicació que fem servir és el factor que explica i construeix la nostra identitat en un context social que està alterant la nostra manera de relacionar-nos.

A l’època de la sobreinformació, el compromís dels moviments socials ha demostrat que sense pressupost ni recursos, però amb altes dosis de creativitat, es pot comunicar de manera eficaç allò que es vol transmetre, per contrainformar i posar en dubte el corrent predominant.

El sobreesforç que aquest compromís comporta, de vegades provoca que la comunicació sigui l’última feina a tenir en compte, sobretot a l’hora de configurar les partides pressupostàries necessàries per a això fer-ho (siguin econòmiques o recursos humans que assumeixin la feina més enllà de les seves tasques habituals), en lloc de tractar-la com una part transversal de l’activitat diària.

juanjo escola de comunicació ètica
Juanjo. Social Media especialitzat en comunicació estratègica, XXSS, disseny web i creació de continguts.
Ainhoa escola de comunicació ètica
Ainhoa. Animadora sociocultural plena d’idees dinàmiques i originals per reforçar les estratègies comunicatives.

Companyes de lluita i de vida, vam crear L’Enxarxada per ajudar a donar veu a entitats, projectes i negocis, que no disposen de recursos, coneixements, ni temps per impulsar-se gràcies a la comunicació.

Defensar i implementar els criteris de leconomia social i solidaria, forma part del nostre posicionament polític i social.

Ens sentim en deute amb les organitzacions i totes les persones que ens han acompanyat en aquest camí, ens han donat suport, han comptat amb nosaltres, ens han ensenyat i que en definitiva, ens han fet millors amb la seva visió somiadora d’un món més inclusiu, més sostenible, on l’important és la vida dels qui en formem part.

Ens acompanyes? T’animes a ser un JEDI de la comunicació? Ingresa a l’escola de comunicació ètica 😉

Ainhoa ​​i Juanjo

Scroll al inicio